fbpx

‎מדריך ההשקעות חלק ה' – דוגמאות‎

פרק 5 דוגמאות
 
קדימה, נעבור לחלק הפרקטי, שבו נשקיע ממש עם דוגמאות אמיתיות. צורת הבחירה של ההשקעה היא תמיד זהה. קודם כל מגלים את משך הזמן עבור ההשקעה, אח"כ את הסיבולת לסיכון, ובסוף נמצא השקעה מתאימה.
דוגמה ראשונה, משפחה רוצה לעבור דירה. למשפחה יש דירה למכירה, ששווה כ2 מיליון, וגם מיליון שקל במזומן, והם מחפשים דירה בלי לחץ, במטרה לעבור בשנים הקרובות.
קודם כל ננסה לחשב כמה הם יכולים לסכן. הם מעריכים שדירה שהם יימצאו תעלה בין 2.5 ל 3.5, ואין להם בעיה לקחת משכנתא קטנה. כלומר נשמע סביר שהם יכולים לסכן כרבע מיליון שקל, בלי להשפיע על איכות חייהם יותר מדי.
הם מסתכלים על הגרף של מדד המניות שרלוונטי אליהם, מדד המניות האמריקאי הS&P500, ורואים שגם במשברים גדולים הוא לא נפל ביותר מ50%. לכן הם מחליטים לקנות מניות בחצי מיליון שקל. ומזומן\אגח מדינה בחצי השני.
 
כאשר הם משווים מוצרים להשקעה במדד המניות הם מגלים שיש מוצר שנקרא קרן מחקה, שעולה פחות מ 0.1% לשנה. כעת הם משווים היכן לקנות אותו, ובגלל שמדובר בסכום גדול הבנק זורם איתם ונותן הנחה גדולה בעמלות. אז הם נכנעים לנוחות ורוכשים את הקרן בבנק.
לגבי החצי השני, הם לא רוצים לקחת עליו סיכון בכלל. המוצר הכי זול שהם מצאו שהוא חסר סיכון הוא פיקדון של בנק ירושלים לשנתיים בריבית של 0.65%, כשנקודת האור היחידה שלהם היא שלפחות אין עמלות על זה.
 
דוגמה שניה, סטודנטית רוצה להשקיע כ70 אלף ש"ח, אין לה מטרה מוגדרת לכסף. נכון שאין מגבלת זמן להשקעה, אבל היא לא מסוגלת נפשית להפסיד יותר מ10% מהסכום.
כשהיא מחפשת אופציות, רכישה ישירה של קרנות מחקות נראית לה קשה מדי, אבל היא ראתה קופת גמל להשקעה שמתאימה לצרכיה, והיא תפקיד אליה 20% מהסכום למסלול מחקה מדד ת"א 35. את יתרת הכסף היא תשאיר בבנק במזומן, וככה לפחות לא תשלם עמלות.
דוגמה שלישית, זוג שמתכנן הליך של פונדקאות בעוד שנה. יש להם שש מאות אלף שקל, והם יודעים שהם יכולים להפסיד מעט מאוד, כ5% מהסכום. ההשקעה היחידה שבאה בחשבון היא 10% מניות בקרן מחקה ו90% בפיקדון בנקאי של 0.4%.
דוגמה רביעית היא שכירה שהגיעה לגיל 60 ומתכוננת לעת פרישה, יש לה 250 אלף ש"ח בקרן השתלמות והיא תוהה כיצד לנהל אותה. מה משך הזמן של ההשקעה? בגלל שהיא בונה על הכסף הזה להגדלת הקצבה אז היא צריכה אותו בעוד שנים ספורות, והיא לא יכולה לוותר על אף שקל להפסד, כדי שהקצבה תספיק לה אחרי היציאה לפנסיה. לכן היא עוברת למסלול מאוד מאוד סולידי – מזומן. כדי לא להפסיד את דמי הניהול היא מושכת את קרן ההשתלמות ומפקידה בפיקדון בנקאי שנתי.
 
*** סיכום עד כאן ***
מזל טוב הצלחתם לקרוא את כל הפוסט ומזל טוב לי שהצלחתי לסיים אותו, זה לקח לי כל היום 🙂 אתם מבינים ששוק ההון הוא לא מסובך כמו שעושים ממנו, ואתם מבינים ששוק ההון מכיל בגדול רק אג"ח מדינה ומניות ושהדרך הטובה והקלה ביותר להשקיע במניות זה דרך מדד מניות, שבו צריך לבחור באיזה מדדים אנחנו רוצים להשקיע.
ולמדנו כיצד לבנות השקעה מנצחת – מחליטים כמה אחוז מההשקעה הולך למניות לפי משך הזמן של ההשקעה וכמה הפסד אפשר לספוג, את זה שמים בדרך הכי זולה לקנות מדד מניות. את היתרה שמים במוצר הזול ביותר שאנו מוצאים עם אפס סיכון.
*** סוף סיכום עד כאן וגם סוף הפוסט***
 
אשמח לשאלות על הפוסט בתגובות, אם לא הבנתם משהו תגידו ואני אבהיר ואוסיף הסברים –  מוזמנים להיכנס לפוסט המקורי –דוגמאות 
תוכן עניינים ולינקים למדריך בקבוצת הפייסבוק: 
שיתוף בפייסבוק
שיתוף בלינקדין
שיתוף באימייל
שיתוף בווצאפ
דילוג לתוכן